Україна

США та ФРН дадуть Україні БМП Bradley і Marder


США та ФРН дадуть Україні БМП Bradley і Marder

Німеччина наважилася відправити Києву наступальну техніку, а також систему ППО Patriot. Про це говорили лідери США та ФРН.

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, під час якої було обговорено військову допомогу Україні. Про це у четвер, 5 січня, повідомили у прес-службі Білого дому.
 
Зазначається, що під час переговорів Шольц повідомив, що Німеччина має намір передати Україні свої БМП Marder.
 
“Президент Байден і канцлер Шольц висловили спільну рішучість продовжувати надавати необхідну фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку Україні стільки, скільки потрібно. З цією метою США мають намір постачати Україні бойові машини піхоти Bradley, а Німеччина – бойові машини піхоти Marder”, – йдеться у повідомленні. 
 
При цьому наголошується, що країни планують навчити українські війська керувати цими системами.
 
Крім того, Байден і Шольц підтвердили свій намір і надалі підтримувати нагальні потреби України у засобах протиповітряної оборони.
 
“Наприкінці грудня Сполучені Штати оголосили про передачу в дар Україні батареї зенітних ракетних комплексів Patriot. Німеччина приєднається до Сполучених Штатів у постачанні додаткової батареї ППО Patriot в Україну”, – йдеться у повідомленні.
 
Також лідери двох країн схвалили координаційні зусилля Контактної групи з питань оборони України, що продовжуються, і вітали додаткові пожертвування систем ППО та бойових машин.
 
Нагадаємо, у Британії не виключили передачу танків вже в наступному пакеті допомоги Україні.
 
Раніше ЗМІ повідомляли, що Міністерство оборони Німеччини розглядає можливий обсяг постачання Україні бойових машин піхоти Marder. Ці цифри коливаються від 20 до 40 одиниць.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button