Україна

США розслідували “підкуп” Трампа Єгиптом – ЗМІ


США розслідували підкуп Трампа Єгиптом - ЗМІ

Мін’юст перевіряв, чи отримав Трамп гроші від Єгипту, що могло б порушити закон про заборону отримувати іноземне фінансування.

Непублічне розслідування щодо можливого підкупу колишнього президента Дональда Трампа проводилось у США. Зокрема, відповідні органи підозрювали, що президент Єгипту Абдель Фатах ас-Сісі у 2016 році нібито намагався дати Трампу 10 мільйонів доларів для посилення його президентської кампанії, повідомляє The Washington Post.

ЗМІ зазначає, що таку ж суму коштів сам Трамп вклав у свою кампанію в останні дні перед президентськими виборами.

На початку 2019-го міністерство юстиції США дізналось про таємного листа від організації, пов’язаної з єгипетською розвідкою, до Національного банку Єгипту про необхідність зняти таку ж суму коштів готівкою.

Відомство почало перевіряти, чи отримав Трамп гроші від Єгипту, що могло б порушити федеральний закон про заборону отримувати іноземне фінансування кандидатам у президенти.

За даними видання, тоді високопосадовці мін’юсту не дозволяли прокурорам і агентам ФБР отримати банківські документи, які, на їхню думку, могли містити важливі докази у справі.

Восени 2019 року тодішній генеральний прокурор США Вільям Барр висловив сумніви щодо наявності достатніх доказів для продовження розслідування щодо Трампа, а також натякав на можливу упередженість слідчих.

На підставі відсутності достатніх доказів справу остаточно закрили в червні 2020-го. У січні 2022 року термін для висунення звинувачень у ній закінчився.

Про трирічне розслідування стосовно переказу коштів із Єгипту на кампанію Трампа досі публічно не було відомо.

У кампанії Трампа звинувачення відкинули та це “хрестоматійною фейковою новиною”.

ЄС готує стратегію підтримки України у разі перемоги Трампа – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 + 19 =

Back to top button