Україна

США призначать відповідального за місію в Україні генерала


США призначать відповідального за місію в Україні генерала

Також Вашингтон надасть назву місії, що має важливе бюрократичне значення, оскільки зазвичай передбачає довгострокове цільове фінансування.

У Білому домі мають намір найближчим часом дати назву військовій місії з підтримки України та призначити генерала, який відповідатиме за тренування, яке проводиться у її рамках. Про це повідомляє The World Street Journal.
 
Зазначається, що це свідчить про офіційне визнання військових зусиль США в Україні, подібно до того, як Пентагон назвав операції в Іраку Іракська свобода, а в Афганістані – Незламна свобода та Страж свободи.
 
Назва місії має важливе бюрократичне значення, оскільки зазвичай передбачає довгострокове цільове фінансування і можливість встановлення виплат, знаків і нагород для військовослужбовців, які беруть участь у ньому.
 
Крім того, зазначає видання, призначення генерала, означатиме формування управлінської військової структури щодо координації зусиль, очевидно розрахованих на багато років.
 
Нагадаємо, напередодні США розкрили зміст пакету допомоги на $3 млрд. До нього, зокрема, увійдуть шість зенітно-ракетних комплексів NASAMS.
 
Стали відомі деталі розмови Зеленського із Байденом

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button