Україна

США оголосили про санкції стосовно 100 білоруських офіційних осіб


США оголосили про санкції стосовно 100 білоруських офіційних осіб

Особи, які потрапили до списку, були залученими до насильницьких арештів мирних демонстрантів, обшуків будинків і офісів журналістів, представників опозиції та активістів, фальсифікації виборів та інших порушень.

 
Держдеп США оголосив про обмеження стосовно 100 білоруських офіційних осіб. Про це йдеться в заяві держсекретаря Ентоні Блінкена, пише Європейська правда.
 
У санкційному списку – особи, які мають високі посади в адміністрації Лукашенка, МВС, Комітеті державної безпеки (КДБ), Центральній виборчій комісії, Генеральній прокуратурі, Головному управлінні Слідчого комітету, Міністерстві транспорту і зв’язку, Головному управлінні з боротьби з організованою злочинністю та корупцією, Військово-повітряних силах і військах протиповітряної оборони, також члени парламенту, судді, співробітники служби безпеки, члени виконавчих комітетів і адміністратори державних університетів.
 
У Держдепі зазначили, що особи, які потрапили до списку, були залученими до насильницьких арештів мирних демонстрантів, обшуків будинків і офісів журналістів, представників опозиції та активістів, фальсифікації виборів та інших порушень.
 
Раніше влада Білорусі визнала екстремістськими матеріалами набори стікерів з Telegram із загальними назвами Luka та Sasha 3%, присвячені формальному лідеру країни Олександру Лукашенку.
 
Також у Білорусі визнали екстремістськими соцмережі радника керівника ОП Олексія Арестовича. Вони будуть заблокованими на території країни.
 
Відомо, що в Білорусі саджатимуть за передплату на “екстремістські” Telegram-канали.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button