Україна

США офіційно підтвердили замороження військової допомоги для України на 100 мільйонів доларів

Йдеться про додаткову допомогу, яку виділяли на випадок подальшого вторгнення Росії

Радник президента США з національної безпеки Джейк Саліван пояснив, що повідомлення про замороження 100 мільйонів доларів військової допомоги Україні відповідають дійсності — але йшлося про додаткову допомогу, яку виділяли на випадок подальшого вторгнення РФ.

Про це Саліван заявив в етері Fox News, – інформує 1NEWS.

Він пояснив, що Конгрес затвердив 275 мільйонів доларів військової допомоги України на 2021 фінансовий рік (завершується 30 вересня), і станом на зараз вона надана Києву в повному обсязі.

«Додаткові 100 мільйонів доларів — це був екстрений пакет на випадок, якщо Росія продовжить вторгнення в Україну. Ці кошти не входять у згадані 275 мільйонів. І їх розпорядилися виділити, коли на кордоні України зосередилися десятки тисяч російських військових», — розповів він.

У квітні 2021 року Росія зосередила велику кількість своєї військової техніки на кордоні з Україною та в окупованому Криму.

Після того як війська РФ відійшли від кордонів і не вдерлися в Україну, Вашингтон «затримав пакет допомоги на випадок, якщо він може стати в пригоді в майбутньому», додав Саліван.

«Так і українці, й росіяни знатимуть, що ця допомога є… але думка про те, що ми затримали будь-яку безпекову допомогу Україні — просто нісенітниця», — підсумував він.

Нагадаємо, видання Politico з посиланням на джерела написало, що США вирішили призупинити військову допомогу для України на 100 мільйонів доларів, яку планували надати Києву у відповідь на стягнення російських військ на кордон з Україною та в окупований Крим. Того ж дня Білий дім заперечив, що йдеться про затримку військової допомоги Україні.

Джерело: Громадське

Back to top button