Україна

Зросла кількість університетів у програмі подвійних дипломів


Зросла кількість університетів у програмі подвійних дипломів

Українсько-британську ініціативу подвійних дипломів запровадили у 2023 році. До неї одразу долучилися шість українських університетів, а в 2024 році – ще чотири.

До програми подвійних дипломів із вишами Великої Британії долучилися ще чотири українські університети. Загалом в ініціативі беруть участь уже 10 університетів України. Про це в п’ятницю, 12 квітня, повідомила пресслужба президента України.

“Кількість закладів вищої освіти, які долучилися до програми, зросла майже вдвічі з моменту запуску. З одного боку, це свідчить про високий рівень освітніх послуг: за якістю ми не поступаємося багатьом європейським ЗВО. З іншого – про перспективи: ми справді рівноправні партнери закладів вищої освіти Сполученого Королівства, з українськими ЗВО все більше прагнуть посилювати співпрацю”, – розповіла уповноважена президента України з питань Фонду президента України з підтримки освіти, науки і спорту Ольга Будник.

Програму подвійних дипломів буде реалізовано під патронатом Фонду президента та в межах ініціативи Twinning. Студенти зможуть отримати дипломи магістра українського й британського вишів, а навчальні заклади – обмінятися досвідом. За такою програмою вже навчаються майже 200 українських студентів.

Українсько-британську ініціативу подвійних дипломів запровадили у 2023 році. До неї одразу долучилися шість українських закладів вищої освіти, а тепер за результатами конкурсу на отримання гранту до програми долучилися ще чотири: Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Український державний університет залізничного транспорту, Університет імені Альфреда Нобеля та Харківський національний університет радіоелектроніки.

“Вони готуватимуть фахівців із комп’ютерної інженерії, розвитку штучного інтелекту, кібербезпеки, логістики та урбаністики”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що уряд пропонує реформу вищої освіти в Україні.

Об’єднання вишів: на яких умовах із понад 300 університетів залишать сотню

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − six =

Back to top button