Україна

США надали Україні 40 млн доларів на боротьбу з коронавірусом

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін повідомила, що США надають Україні понад 40 млн доларів на боротьбу із COVID-19.  Про це вона розповіла на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді», який сьогодні проходить у Києві, повідомила 1News прес-служба форуму.

«Сполучені Штати підтримують Україну і вже виділили приблизно 43 млн доларів. Ми використовуємо ці ресурси щоб відповідати на всі виклики, котрі постали перед нами через COVID-19. Підтримка від Сполучених Штатів приходить не лише у формі допомоги медикам, але й у вигляді гуманітарної допомоги. Ми допомагаємо малим та середнім підприємствам пережити такі важкі часи», – зазначила вона.

Квін також підтвердила, що американська держава надасть Україні вакцину Pfizer протягом тижня: «Ми активно підтримуємо МОЗ України у рамках планування і підготовки до першого етапу вакцинації. Очікуються перші дози вакцини Pfizer. Це може відбутися цього чи наступного тижня».

Повірена у справах США в Україні додала, що адміністрація президента США Джо Байдена пообіцяла подвоїти свої зусилля, аби охопити весь світ вакцинацією.

Нагадаємо, сьогодні Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні головним завданням є охоплення вакцинацією від коронавірусу щонайменше половини населення України протягом 21-го та початку 22-го року.

Back to top button