Україна

США нададуть Україні 200 млн доларів додаткової оборонної допомоги

Адміністрація президента США Джо Байдена наприкінці грудня непомітно санкціонувала виділення Україні додаткової допомоги у сфері безпеки у розмірі $200 млн, інформує 1news з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Пакет заходів безпеки санкціонував постачання більшої частини того ж оборонного обладнання, яке США надавали в минулому, включно зі стрілецькою зброєю та боєприпасами, захищеними радіостанціями, медичним обладнанням, запасними частинами та іншим обладнанням”, – повідомляє телеканал CNN із посиланням на обізнані джерела.

Уточнюється, що пакет був схвалений лише за кілька тижнів до запланованих переговорів між США та Росією.

При цьому, за словами джерел телеканалу, адміністрація повідомила Конгрес про новий дозвіл лише на початку цього місяця. Деякі чиновники дізналися про це засекреченими каналами, додали співрозмовники.

Як зазначили джерела телеканалу, ймовірно, адміністрація Байдена не хотіла привертати увагу до нового пакета допомоги напередодні переговорів з Росією цього тижня.

Держдепартамент США заявив, що допомога триватиме, але відмовився обговорювати конкретні деталі.

“Я не маю наміру вникати в кожен транш і оновлення допомоги в галузі безпеки. Справа в тому, що за останній рік ми надали Україні більше допомоги в галузі безпеки, ніж будь-коли з 2014 року. Ці поставки тривають, як і останні кілька тижнів. , і найближчими тижнями заплановано ще більше постачань”, – сказав представник Держдепартаменту.

 

 

 

Back to top button