Цікаве

Як створити затишок в домі за допомогою освітлення: корисні поради

Особливо гостро перепади настрою відчуваються з настанням осінніх холодів, коли листя опадає, і фарби за вікном з рудих і сонячних поступово стають похмурими, сумними, холодними.

Щоб підтримати приємну і затишну атмосферу в своєму будинку, зверніть увагу на джерела світла, які в ньому розташовані. Не варто їх недооцінювати, адже функція лампи – не тільки світло. Від правильного освітлення кімнати або кухні залежить дуже багато – настрій, поведінка, апетити і бажання, розповідає 1News.

Як зробити будинок затишним за допомогою світла: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Точкові світильники

 

Як створити затишок в домі за допомогою світла / Фото: pinterest

У невеликій кімнаті класична масивна стельова люстра буде виглядати грубо, створюючи відчуття громіздкості. Щоб зробити кімнату більш затишною, а освітлення – м’яким і приємним, віддайте перевагу сучасним точковим світильникам. Ваш інтер’єр перетвориться і стане більш стильним.

  • Лайфхак 2. Температура світла

 

Як створити затишок в домі за допомогою світла / Фото: pinterest

Світильники із суворим світлом більш доречні в офісах, лікарнях, громадських приміщеннях. Холодні відтінки роблять освітлення більш яскравим, допомагають зосередитися на роботі і вирішенні якихось завдань, але при цьому і швидко стомлюють. А ось до домашнього затишку більше спонукає нейтральний, теплий або навіть червоно-гаряче світло, близьке до сонячних променів на заході або під час світанку. І навіть у похмуру погоду таке світло піднімає настрій і проганяє нудьгу.

  • Лайфхак 3. Зонування світла

 

Як створити затишок в домі за допомогою світла / Фото: pinterest

 

Світло не має бути однаковим в усьому будинку. Кожна кімната і куточок виконує свою функцію . Наприклад, на кухні для приготування їжі потрібно концентроване освітлення, до того ж таке, що сприяє підняттю апетиту. Використовуйте тут світильники в шафках і над плитою, спрямовані вниз. В кабінеті для роботи і читання підійде регульоване освітлення. Для жіночої туалетної кімнати важливо поєднання бічних світильників біля дзеркала. Світло у спальні має спонукати до повноцінного відпочинку, а тому люстру тут краще замінити на приліжкові бра або ненав’язливі точкові світильники.

  • Лайфхак 4. Дзеркала

 

Як створити затишок в домі за допомогою світла / Фото: pinterest

 

Щоб у похмурий день отримати максимум освітлення, вам допоможуть правильно розташовані дзеркала. Вони створюють більше поверхонь, що відбивають світло, і цей нехитрий прийом подвоює кількість світла.

  • Лайфхак 5. Нижнє світло

 

Як створити затишок в домі за допомогою світла / Фото: pinterest

 

Особливу атмосферу в домі створюють джерела світла, що розташовані на рівні підлоги і працюють знизу вгору. Вони особливо актуальні в коридорах, у ванній кімнаті, на сходах у вечірній і нічний час, коли різке світло не потрібне. А підсвічені приглушеним світлом улюблені предмети, куточок або стіна в кімнаті додадуть загадковості і шарму.

  • Лайфхак 6. Живий вогонь

 

Як створити затишок в домі за допомогою світла / Фото: pinterest

 

Крім звичного електричного освітлення у вигляді люстр або ламп, поселіть у своєму будинку живий вогонь . Це можуть бути свічки, запалені під настрій і оформлені в різних світильниках, а також камін. Якщо немає натурального, на крайній випадок підійде і його замінник у вигляді імітації, але обов’язково з вогнем. Із настанням сутінків він створює відчуття тепла і захищеності в холодну пору року.

Джерело: Сьогодні

Back to top button