Україна

США мають намір передати Україні “розумні бомби” – ЗМІ


США мають намір передати Україні розумні бомби - ЗМІ

Комплект обладнання на основі технології GPS, що перетворює прості вільнопадаючі бомби на всепогодні боєприпаси, що коректуються, допоможе з високим ступенем точності вражати російські військові позиції.

США планують передати Україні передове електронне обладнання, здатне перетворювати некеровані авіаційні боєприпаси на “розумні бомби”. Про це у середу, 14 грудня, повідомляє The Washington Post.
 
За словами високопоставлених американських чиновників, знайомих із цим питанням, українські військові можуть за допомогою “розумних бомб” із високим ступенем точності вражати російські військові позиції, йдеться у матеріалі.
 
Joint Direct Attack Munition (JDAM) – комплект обладнання на основі технології GPS, що перетворює прості вільнопадаючі бомби на всепогодні боєприпаси, що коректуються (“розумні”).
 
Комплекти включають пристрої глобального позиціонування для підвищення точності і можуть бути прикріплені до різних видів зброї та літаків, утворюючи спільні боєприпаси прямої атаки (Joint Direct Attack Munition). Військові США використовували цю технологію для бомб вагою до 907 кг, зазвичай застосовуючи її до бомбардувальників та винищувачів.
 
У публікації наголошується, що ще невідомо, чи схвалили президент США Джо Байден чи хтось із його головних радників із національної безпеки запропоновану передачу JDAM Україні.
 
“Постачання JDAM стане ще одним важливим кроком Вашингтона, щоб допомогти Україні відбити російські сили, надавши новий спосіб націлювання на російські підрозділи і штаби”, – пише газета.
 
На сьогоднішній день США надали Україні допомогу в галузі безпеки на суму близько 20 мільярдів доларів з початку російського повномасштабного вторгнення.
 
Раніше кореспондент Голосу Америки в Пентагоні з посиланням на анонімне джерело в оборонному відомстві США повідомила, що Пентагон має намір відправити Україні системи протиракетної оборони Patriot. Однак, у Білому домі заявили, що не можуть підтвердитись цю інформацію.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button