Україна

Російські хакери атакували сервіс єЧерга


Російські хакери атакували сервіс єЧерга

Персональні дані водіїв та дані транспортних засобів, що зареєстровані у системі, захищені, зазначили у Мінінфраструктури.


Російські хакери атакують онлайн-сервіс бронювання місця для перетину кордону вантажівками єЧерга. Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури в понеділок, 8 травня.
 
Зазначається, що крім цього заклики до здійснення кібератак поширюються російськими пропагандистськими каналами.
 
“Увага росіян до єЧерги означає те, що ми рухаємось у правильному напрямку та робимо інноваційні продукти. Станом на 11 годину дня ми вже почали фіксувати атаки на наш сервіс. Наразі фахівці забезпечують необхідні технічні рішення для того, щоб завадити росіянам впливати на роботу єЧерги”, – зазначив заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний.
 
Наразі система працює без збоїв. У випадку змін водіїв та перевізників обіцяють проінформувати оперативно.
 
“Окремо зауважимо, що персональні дані водіїв та дані транспортних засобів, що зареєстровані у системі, захищені та не можуть бути доступними стороннім особам у зв’язку зі спробами кібератак”, – додали в відомстві.

Нагадаємо, відсьогодні послуга запису до електронної черги для перетину кордону водіями вантажівок стартувала на 16 пунктах пропуску. єЧерга стане універсальною системою для всіх видів транспорту. Перетин кордону буде максимально швидким та зручним.

Хакери атакували низку державних ресурсів України

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button