Україна

Спровокувати Зеленського: Пригожин зробив нову заяву про Бахмут


Спровокувати Зеленського: Пригожин зробив нову заяву про Бахмут

Ватажок “вагнерівців” заявив, що Бахмут не має стратегічного значення для РФ, а його штурми потрібні були начебто для того, щоб українське командування кидало туди якомога більше військ.

Засновник ПВК Вагнер Євген Пригожин, чиї бойовики протягом багатьох місяців намагалися захопити Бахмут, заявив, що це місто не має стратегічного значення для РФ, а його взяття нібито не було головною метою кривавих штурмів. Про це Пригожин, сказав у коментарі, який увечері в суботу, 6 травня, поширила його прес-служба.

“Слід зазначити, що операція Бахмутська м’ясорубка була розрахована головним чином не для взяття населеного пункту Бахмут, а для перемелювання підрозділів ЗСУ та організації перепочинку російської армії для відновлення боєздатності. Своє завдання “Бахмутська м’ясорубка” повністю виконала”, – заявив Пригожин.

За його словами, в напрямку Слов’янська і Краматорська оперативний простір уже нібито відкрито, і “залишок у 2,42 кв. км значення для оперативного простору не має”.

“Стратегічного значення для подальшого просування на захід населений пункт Бахмут не має. Стратегічне значення для просування російської армії має взяття населених пунктів Краматорськ, Слов’янськ, Дружківка, Костянтинівка – “Донбаське кільце”, на захід від якого відкриваються рівнинні території, на яких ЗСУ важко утримувати оборону в разі ведення наступу переважаючими силами російської армії”, – заявив він.

Пригожин розповів, що у жовтні минулого року спільно з генералом армії окупантів Сергієм Суровікіним начебто було ухвалене рішення про початок операції “Бахмутська м’ясорубка” – “штурм населеного пункту Бахмут з метою спровокувати Володимира Зеленського вкидати якомога більше сил для утримання Бамхута”. Ватажок бойовиків зазначив, що терміном “операції” спільно із Суровікіним нібито було прийнято період 6 місяців, умовно до 8 квітня 2023 року.

Пригожин також заявив, що після виходу з Бахмута ПВК Вагнер “вийде в тренувальні табори для відновлення боєздатності, допідготовки підрозділів, і буде перебувати там до моменту зникнення загрози для Росії і російських громадян.

Нагадаємо, двома днями раніше Пригожин опублікував відео на тлі загиблих “вагнерівців” за один день. Він у зневажливий формі звертався до міністра оборони Сергія Шойгу та начальника російського Генштабу Валерія Герасимова із закликом виділити боєприпаси, оскільки через “снарядний голод” його люди масово гинуть. А через кілька годин він заявив, що його бойовики  нібито через снарядний голод лишать Бахмут 10 травня.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button