Україна

Справжній “космос”: Резніков оцінив можливості “народного супутника”


Справжній космос : Резніков оцінив можливості народного супутника

Незабаром кожен HIMARS, М270 чи MARS II, а також кожна гармата чи САУ зможуть ефективніше знищувати ворога, зазначив міністр.

 
Українська армія отримає якісно нові можливості завдяки придбаному волонтерами супутнику компанії ICEYE. Про це написав міністр оборони Олексій Резніков на своїй сторінці у Facebook увечері у п’ятницю, 19 серпня.
 
 

 
“Українці знову вразили світ і реалізували безпрецедентний проект. Тепер ГУР МО, ЗСУ та інші складові Сил оборони матимуть дані із групи супутників компанії ICEYE, які збирають інформацію за технологією Synthetic Aperture Radar (SAR)”, – зазначив Резніков.
 
За його словами, це допоможе “набагато ефективніше завдавати ураження ворогові і швидше вигнати його з нашої землі, зберігши при цьому життя наших людей”.
 
Резніков нагадав, що наразі ЗСУ отримують інформацію із супутників від партнерів. Але ці дані здебільшого з оптичних супутників, які мають технологічні обмеження по роботі вночі, коли хмарно, поле бою затягнуте димом, йде сніг чи є інші перешкоди. Водночас ці відомості надходять із певною затримкою та не за всіма напрямками, які в той чи інший момент є важливими для українських військових. Тепер ситуація буде принципово іншою.
 
Міністр запевнив, що “народний супутник” дозволить отримувати відомості, які українська армія взагалі не могла отримати раніше: “Причому це робитиме швидко, тоді, коли потрібно, і звідти, звідки потрібно”.
 
Голова Міноборони підкреслив, що дані партнерів залишатимуться важливим компонентом поінформованості української армії, але їхнє поєднання із придбаним супутником “підвищить якість прийняття рішень”.
 
“Під час аналізу конкретних пропозицій на ринку було встановлено, що можливості компанії ICEYE – це справжній “космос”. Але у них була також недосяжна вартість. Тому спочатку ми навіть не сподівалися, що вдасться їх залучити”, – зізнався Резніков.
 
Незабаром кожен HIMARS, М270 або MARS II, а також кожна гармата або САУ з високоточними снарядами зможуть більш ефективно знищувати ворога. Усі знають, як майстерно працюють наші воїни під керівництвом військового командування. Уявіть, що вони почнуть вчиняти з російськими окупантами, коли отримають додаткові можливості”, – резюмував міністр.
 
Нагадаємо, волонтерський фонд Сергія Притули купив потужності фінського космічного супутника компанії ICEYE за 600 млн гривень. Також українська сторона отримала доступ до бази даних сузір’я супутників.
 
Українці донатами купили супутник. Реакція мережі
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button