Україна

Справу проти Януковича передали до суду


Справу проти Януковича передали до суду

У вересні-жовтні 2010 року Віктор Янукович та заступник міністра у неконституційний спосіб повернули в дію Конституцію від 28 червня 1996 року, встановило слідство.

До суду скеровано обвинувальний акт щодо колишнього президента Віктора Януковича та колишнього заступника Міністра юстиції щодо захоплення ними державної влади у 2010 році. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у понеділок, 17 липня.

Слідство встановило, що у вересні-жовтні 2010 року Янукович та заступник міністра у неконституційний спосіб повернули в дію Конституцію від 28 червня 1996 року, що призвело до незаконного збільшення владних повноважень колишнього президента.

“Оскільки обвинувачені тривалий час переховуються від органів слідства та суду, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Державним бюро розслідувань за спеціальною (заочною) процедурою”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні велося за статтями КК України про дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої (ч.1 ст.109) та види співучастників (ч.5 ст.27).

Раніше стало відомо, Віктора Януковича заочно судитимуть за ще однією справою – за організацію незаконного переправлення осіб через держкордон та підбурювання до дезертирства.

Нагадаємо, у січні суд заочно заарештував Віктора Януковича за розстріл Майдану. Тоді через дії організованої злочинної групи на чолі з екс-президентом загинули 76 громадян та понад 800 отримали тілесні ушкодження, зазначили у ДБР.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button