Україна

Справа Януковича – повідомили про підозру у підбурюванні до дезертирства – 1News

Колишній президент України Віктор Янукович
Фото з відкритих джерел

Внаслідок дій експрезидента колишній заступник начальника УДО ухилився від подальшого проходження військової служби та поїхав до РФ

Правоохоронці повідомили експрезиденту України Віктору Януковичу про підозру у підбурюванні військовослужбовців Управління державної охорони, які виконували завдання із забезпечення його особистої безпеки, до вчинення дезертирства. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора України.

“23 лютого 2014 року колишній президент України, перебуваючи на території однієї з військових частин Чорноморського флоту Російської Федерації у Гагарінському районі міста Севастополя, підбурював військовослужбовців Управління державної охорони України, які безпосередньо виконували завдання із забезпечення його особистої безпеки, до вчинення дезертирства”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок таких дій експрезидента України колишній заступник начальника УДО – начальник Служби безпеки президента України ухилився від подальшого проходження військової служби та поїхав до РФ.

1News за темою: ДБР викликало Януковича на допит у справі про втечу з України

Нагадаємо, раніше Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував позов колишнього президента України Віктора Януковича, у якому він оскаржив в судовому порядку постанову Верховної Ради за 2014 рік про його усунення з посади глави держави.

У цьому позові було заявлено позовні вимоги “про визнання відсутності компетенції встановлення факту самоусунення”.

При цьому Верховний суд України залишив у силі вирок експрезиденту України Віктору Януковичу у справі про державну зраду. Відповідно до вироку, він засуджений до 13 років позбавлення волі.

А згодом ОАСК відкрив ще одне провадження за позовом Януковича проти Верховної Ради, у якому той вимагає визнати відсутність у парламенту повноважень позбавляти звання президента України у спосіб інший, окрім як шляхом імпічменту.


Джерело

Back to top button