Україна

Справа Майдану: суд звільнив від покарання викрадача активістів


Справа Майдану: суд звільнив від покарання викрадача активістів

Суд засудив викрадача Вербицького та Луценка до п’яти років позбавлення волі і звільнив від покарання через закінчення терміну давності.

 
Шевченківський районний суд Києва визнав винним Олександра Медвідя у викраденні активістів та учасників Революції Гідності Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, присудив п’ять років ув’язнення, але звільнив від покарання у зв’язку із закінченням термінів давності справи. Про це 3 квітня повідомила Адвокатська дорадча група у Facebook
 
Зазначається, що суддя Лідія Щебуняєва змінила кваліфікацію злочину, який Медвідю інкримінувала прокуратура – замість тяжкого злочину у вироку значиться злочин середньої тяжкості. Суд не побачив тяжких наслідків викрадення, заподіяння фізичного болю потерпілим та смерть Вербицького.
 
Наслідком зміни звинувачення судом стало звільнення Медвідя від відбування призначеного покарання через закінчення терміну давності для притягнення до відповідальності.
 
Суд також ухвалив стягнути з Медвідя на користь іншого потерпілого у цій справі активіста Ігоря Луценка близько 250 тисяч гривень.
 
Адвокат, представник дочки Вербицького Оксана Михалевич має намір оскаржити вирок суду.
 
За версією прокуратури, Медвідь є виконавцем викрадення Вербицького. Його судили вісім років. За цей час чотири рази змінився склад суду і тричі розгляд справи розпочинали заново. Загалом слідству відомо про щонайменше 16 причетних до злочину.
 
Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали з Олександрівської лікарні у Києві 21 січня 2014 року. Вивезли за місто і катували упродовж багатьох годин. Після тортур їх вивезли і кинули у різних місцях у лісі. Луценко врятувався, Вербицький загинув. 22 січня його тіло знайшли в лісі за 500 метрів від дороги Гнідин-Петрівське.
 
У грудні минулого року до суду було направлено чергову справу Майдану.
Не Нігоян: названо ім’я першої жертви Революції гідності
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button