Україна

Справа Майдану: ексзаступника командира кримського Беркута судитимуть знову


Справа Майдану: ексзаступника командира кримського Беркута судитимуть знову

Раніше ексберкутівця вже було засуджено в іншій справі до 15 років позбавлення волі, тепер його мають судити за кількома новими статтями.

У рамках Справи Майдану за новими обвинуваченнями судитимуть колишнього заступника командира кримського Беркуту. Обвинувальний акт стосовно колишнього заступника командира ПМОП Беркут ГУ МВС України в АР Крим передано до суду. Про це в четвер, 4 квітня, повідомили в Офісі Генерального прокурора України.

Повідомляється, що йому інкриміновано незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, а також заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень.

Слідством установлено, що експравоохоронець організував 18 лютого 2014 року у центральній частині м. Києва незаконне перешкоджання проведенню мирних зборів і демонстрацій із застосуванням фізичного насильства та спецзасобів. Унаслідок незаконних дій ексміліціонера понад 100 учасникам зборів громадян спричинено тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, – йдеться в повідомленні.

Оскільки обвинувачений з 2014 року перебуває на тимчасово окупованій території України (АР Крим), досудове розслідування щодо нього здійснювалося в спеціальному порядку за його відсутності.

Раніше ексберкутівця вже було засуджено в іншій справі до 15 років позбавлення волі за державну зраду й перевищення влади і службових повноважень працівником правоохоронного органу, а також незаконне перешкоджання проведенню зборів і мітингів 10-11 грудня 2013 року, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у ДБР завершили розслідування по 20 “беркутівцях”, які використали зброю проти учасників Революції Гідності. До суду було передано обвинувальні акти щодо вбивць активістів Майдану.

Слідство вважає, що колишній президент Віктор Янукович дав вказівку тодішньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку застосувати вогнепальну зброю проти учасників Євромайдану близько 7 ранку 20 лютого 2014 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button