Україна

Справа Кузьміних – засідання перенесли, нардепа доправлять у залу суду примусово – 1News

Затримання Сергія Кузьміних
НАБУ

“Слуга народу” вшосте не прийшов до зали суду

Вищий антикорупційний суд сьогодні задовольнив примусовий привід на засідання, яке відбудеться 24 лютого, народного депутата від “Слуги народу” Сергія Кузьміних, якого підозрюють у хабарництві. Про це в ефірі “Першого Незалежного” під час включення повідомила кореспондентка Ольга Павельчик.

https://www.youtube.com/watch?v=aVUzKUgO_Oc

Як зазначила кореспондентка, сьогодні народний депутат на засідання суду не з’явився. Сергій Кузьміних зараз перебуває в оздоровчому центрі через стан здоров’я, про це повідомила його адвокатка. Вона наголосила, що пан Кузьміних прибуде до суду тоді, коли вирішить свої проблеми зі здоров’ям.

“Проте суддя вів таку палку дискусію з адвокатом сьогодні про те, що вже вкотре переноситься це засідання, а прокурор наголосив на тому, що це вже якась така неповага до самого процесу суду через те, що вже вшосте не з’являється пан Кузьміних, і це показує всій країні, наскільки можна не поважати процес судочинства у нашій країні”, – сказала Ольга Павельчик.

Кореспондентка зазначила, що суддя ухвалив рішення, що має бути примусовий привід парламентаря до зали суду. Наступне засідання розпочнеться о 10 годині 24 лютого.

1News за темою: Кузьміних не з’явився у суд на засідання щодо обрання запобіжного заходу: Поїхав до Житомира за паспортом

Нагадаємо, нещодавно співробітники Національного антикорупційного бюро України викрили Сергія Кузьміних на отриманні хабаря у 558 тисяч гривень. За даними слідства, він сприяв укладенню контрактів з лікарнею в Житомирській області.

Пізніше генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру Сергію Кузьміних. За її словами, депутат використовував свої службові повноваження і вплив для правопорушень у сфері медицини. 

3 лютого стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України оголосило Кузьміних у розшук. Сам депутат заявив, що не отримував повістку на допит і здивований оголошенням його в розшук.

7 лютого НАБУ і САП затримали нардепа від фракції “Слуга народу” Сергія Кузьміних. У САП також додали, що розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу відбудеться того ж дня о 15:00. Однак Вищий антикорупційний суд переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу на 8 лютого, оскільки політик не надав необхідних документів для встановлення його особи.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button