Україна

Споживання електроенергії різко зросло – Укренерго


Споживання електроенергії різко зросло - Укренерго

Причинами такого зростання енергетики називають початок робочого тижня та значне посилення похолодання в усіх регіонах України.

В Україні у понеділок споживання електроенергії на 13,4% перевищило показники 5 січня. Громадянам необхідно ощадливо споживати електрику, повідомило Укренерго 8 січня.

“Вже в обідні години, між 13:00 та 14:00, рівень споживання електроенергії перевищив відповідний показник попереднього робочого дня – п’ятниці, 5 січня, на 13,4%”, – йдеться у повідомленні.

Причинами такого зростання енергетики називають початок робочого тижня та значне посилення похолодання в усіх регіонах України, а також поступове відновлення енергопостачання споживачів, які раніше були знеструмлені через негоду в південних областях.

Наголошується, що стрімке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на електростанції, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, а це може призвести до технологічних порушень.

Укренерго просить дотримуватися правил розумного споживання електрики: вимикати “зайве” світло у приміщеннях, не вмикати вдома одразу кілька енергоємних приладів тощо.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано відключення світла у 10 регіонах. Через погіршення погодних умов знеструмлено понад 700 населених пунктів.

Також через бойові дії та з інших причин без світла 463 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button