Україна

Президент відреагував на удар по Краматорську


Президент відреагував на удар по Краматорську

Російські окупанти завдали по Краматорську ракетного удару у вівторок, 27 червня, атакувавши кафе в центрі міста, де в момент обстрілу було багато людей.

Президент Володимир Зеленський відреагував на ракетний обстріл Краматорська Донецької області, внаслідок якого загинуло чотири людини, 42 було травмовано, у тому числі дитина. Зокрема, український лідер заявив, що після цього ракетного удару Росія заслуговує лише на поразку й трибунал. Про це у вівторок, 27 червня, він заявив у відеозверненні. 

“Мої співчуття рідним та близьким. Станом на цю годину понад 40 людей поранені. Усім надається допомога. Триває розбір завалів. Кожен такий прояв терору знову й знову доводить і нам, і всьому світу, що Росія заслуговує лише на одне за наслідками всього, що вона наробила – поразку й трибунал, справедливі та законні суди проти всіх російських убивць і терористів”, – сказав голова держави.
 
 
Відзначимо, окупанти завдали прицільного удару по закладу громадського харчування у центрі Краматорська, коли там було багато відвідувачів.
 
Як зазначили в поліції Донецької області, попередньо російські військові застосували для удару дві ракети з комплексу С-300. Друга – потрапила до приватного сектору селища Біленьке.
 
Працівники ДСНС та правоохоронці продовжують прибирати уламки та завали на місці. Під ними можуть бути люди – остаточна кількість жертв ще встановлюється.
 
Як поінформували в Офісі генпрокурора, за фактом ракетного удару по Краматорську було розпочато розслідування за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури – за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).
 
У мережу виклали кадри відзняті у перші хвилини після обстрілу Краматорська окупантами. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button