Україна

“Спортоб’єкти” Курченка у Харкові готують до передачі у власність міста

Частину стадіону «Металіст», будівлю дитячої футбольної академії та тренувальну базу в селі. Високий під Харковом, які належали Сергію Курченку, після спецконфіскації так і не прийняли у держвласність. Наразі триває оформлення цих об’єктів для подальшої передачі у комунальну власність Харкова. Про це на брифінгу 19 червня на стадіоні «Металіст» розповіли в.о. міського голови Харкова Ігор Терехов та бізнесмен Олександр Ярославський, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

«Триває інвентаризація, а далі – постановка на державне підприємство, після чого буде, я сподіваюся, постанова Кабінету Міністрів – ми над цим працюємо щоденно – щоб ця власність перейшла в підпорядкування міста Харкова», – сказав Терехов.

Читайте також: У Харкові погодили передачу стадіону «Металіст» у власність міста
Він додав, що це буде зроблено в найкоротші терміни за максимально спрощеною процедурою. «Ми ставимо задачу, максимум – місяць. Чи це вийде, не від нас залежить», – зазначив Терехов.

«Об’єкти, котрі свого часу належали мені, а потім втікачу Курченку, за спецконфіскацією перейшли у власність держави та повинні були бути оформлені на державне підприємство «Харків-Арена». Не знаю, з яких причин, але вони зависли в повітрі. Це база в Високому, три підтрибунні приміщення, будівля академії без полів. Сьогодні триває структурування власності та її оформлення. Цю власність юзали 6-7 років незаконно. Ні з ким укладати договори оренди, бо власника немає. Є держпідприємство «Харків-Арена», а на ньому нічого, воно пусте», – сказав Ярославський.

Наразі бізнесмен уже почав інвестувати в стадіон та поля дитячої академії, яку він свого часу збудував з нуля. «Я не чекаючи оформлення, почав реконструкцію західної трибуни. Бо Курченко, коли втік, лишив її в напівзруйнованому стані, так це і залишилося», – зазначив Ярославський.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2019 року тодішній голова Харківської ОДА Олексій Кучер заявив, що майно, конфісковане в Сергія Курченка, так і не було прийняте у власність держави. Фактично ним користувалися треті особи, хоча ще 11 квітня 2018 року вийшло розпорядження Кабміну, яким майнові комплекси, конфісковані у ПАТ «Футбольний клуб «Металіст», ТОВ «Металіст Холдинг» і «Металіст арена», передавалися до сфери управління Харківської обласної державної адміністрації. Та протягом 2018 року майно в обласну власність так і не прийняли.

За словами Кучера, реєстрація в Державному реєстрі нерухомого майна приміщень по вул. Плеханівській, 65 (за цією адресою розташовується обласний стадіон «Металіст» – ред.) завершилася наприкінці 2019 року, а на початку січня 2020-го зареєстрували тренувальну базу у сел. Високий.

10 червня 2021 року депутати Харківської облради проголосували за передачу в комунальну власність Харкова обласного комунального підприємства з майном (це більша частина стадіону з футбольним полем і легкоатлетичними секторами).

Back to top button