Україна

Сполучені Штати Америки тимчасово переносять своє посольство з Києва до Львова – 1News

Посольство США в Україні
Фото з відкритих джерел

Комп’ютери та інше обладнання київського посольства знищать, а телефонну систему демонтують

Сполучені Штати Америки тимчасово переносять своє посольство з Києва до Львова. Заходи пов’язані із загрозою російського вторгнення в Україну. Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає пресслужба відомства.

“Ми знаходимося в процесі тимчасового перенесення нашого посольства в Україні з Києва до Львова у зв’язку з різким прискоренням нарощування російських сил. Посольство продовжить взаємодію з українським урядом, що координує дипломатичну діяльність в країні. Ми також продовжуємо наш інтенсивні дипломатичні зусилля з деескалації кризи”, – зазначив Блінкен.

Він також запевнив, що перенесення посольства до Львова не підриває американську підтримку України. Крім того, Блінкен в черговий раз закликав всіх американських громадян негайно покинути країну.

Разом з тим, за даними видання The Wall Street Journal, Державний департамент наказав знищити комп’ютерне обладнання київського посольства, а телефонну систему – демонтувати.

“Державний департамент наказав знищити мережеве обладнання та комп’ютерні робочі станції, а також демонтувати телефонну систему посольства. Ці кроки роблять посольство в Києві непридатним для використання в якості дипломатичного об’єкта”, – пише видання.

1News за темою: До України прибули ще два літаки з військовою допомогою від США

Раніше у ЗМІ з’явилася інформацію, що співробітники посольства США, які лишилися в Україні після хвилі евакуації, переїжджають працювати до Львова.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button