Світ

Глава Пентагону керував ударами по Ємену з лікарняного ліжка – CNN

Глава Пентагону керував ударами по Ємену з лікарняного ліжка – CNN

Фото: AP Photo

Міністр оборони США Ллойд Остін

Ллойд Остін віддав наказ про завдавання ударів і контролював ситуацію в режимі реального часу перебуваючи у лікарні.

Очільник Пентагону Ллойд Остін віддавав накази і контролював удари по об’єктах хуситів у Ємені з лікарні “за допомогою повного набору захищених засобів зв’язку”. Про це у ніч проти п’ятниці, 12 січня, повідомило CNN із посиланням на заяву високопоставленого представника Пентагону.

“Сьогодні міністр Остін віддав CENTCOM (Центральне Командування Збройних сил США – ред.) наказ про завдавання ударів і контролював ситуацію в режимі реального часу за допомогою повного набору захищених засобів зв’язку”, – повідомили у Пентагоні.

Там також додали, що після ударів він поспілкувався з Радою національної безпеки, головою і командувачем CENTCOM, щоб провести первинну оцінку наслідків ударів.

Видання нагадує, що Остін перебуває в лікарні з 1 січня після того, як у нього виникли ускладнення після проведеної 22 грудня операції з лікування раку простати.

Представник оборонного відомства повідомив, що з вівторка по вечір четверга Остін двічі розмовляв з президентом Джо Байденом і “проводив кілька щоденних телефонних розмов” з головою Об’єднаного комітету начальників штабів Чарльзом Брауном, командувачем Центрального командування США генералом Еріком Куріллою і Радою національної безпеки, “щоб обговорити варіанти реагування і виконання після санкціонування президента”.

За словами представника оборонного відомства, протягом останніх 72 годин він “брав активну участь у нагляді за сьогоднішніми ударами і керуванні ними”.

Нагадаємо, цієї ночі США і Британія завдали ударів по хуситах. Вибухи прогриміли у низці міст Ємену. Пізніше президент США Джо Байден виступив із заявою з цього приводу. Також прем’єр Британії Ріші Сунак підтвердив, що військово-повітряні сили Британії завдали цілеспрямованих ударів по військових об’єктах.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button