Україна

Співробітник СБУ зі спільниками викрав людину та вимагав 90 тисяч євро

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора викрито і повідомлено про підозру співробітнику одного з центральних підрозділів СБУ та двом особам за фактами незаконного викрадення людини і вимагання грошових коштів, ще одній особі – за фактом вимагання. Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, в лютому 2020 року, за попередньою змовою групою осіб, вони викрали потерпілого та вимагали у нього 40 тис євро та 1,6 млн грн. При цьому погрожували йому вбивством, застосуванням насильства, заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, а також притягненням до кримінальної відповідальності за сфальсифікованим обвинуваченням у фінансуванні тероризму та незаконному зберіганні бойових припасів.

Всім підозрюваним судом обрані запобіжні заходи. За клопотаннями, погодженими прокурором Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора співробітнику СБУ судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу співробітників Головного управління внутрішньої безпеки СБУ. Вживаються заходи щодо встановлення усіх осіб, причетних до вчинення цих злочинів.

В ДБР додали, що слідчі затримали оперуповноваженого Департаменту захисту національної державності СБУ, який викрав мешканця міста Харків та погрозами вимагав у нього гроші.

У випадку доведення в суді винуватості підозрюваним загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Back to top button