Україна

Співробітник НАБУ намагався дати хабар заступнику голови міграційної служби

Під час спроби передачі хабаря Першому заступнику Голови Державної Міграційної служби Діні Пімаховій, був затриманий агент Національного антикорупційного бюро, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу ДМСУ.

Фото з Facebook Діни Пімахової

 

Впродовж декількох місяців агент НАБУ, син колишньго народного депутата від Партіі Регіонів, Юрія Боярського, виконуючи незаконні вказівки окремих керівників НАБУ, неодноразово намагався спровокувати Діну Пімахову пропонуючи великі суми хабарів за прийняття нею незаконних рішеннь по легалізації в Україні громадян В‘єтнаму та Ірану, яких навіть не існувало в реальності.

Діна Пімахова, як законослухняна громадянка, звернулась із заявою до правоохоронних органів про те, що їй намагаються передати хабар. Після чого правоохоронцями було проведено комплекс оперативно – розшукових заходів по документуванню злочинної групи.

В результаті, під час спроби передати першу частину хабаря у розмірі 15 тисяч долларів США, агент НАБУ був затриманий на місці скоєння злочину співробітниками СБ

До речі, в Бюро звинуватили СБУ і ГПУ в зриві операції.

Генеральна прокуратура і Служба безпеки України незаконно втрутилися в спецоперацію Національного антикорупційного бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в ДМС, розголосивши дані негласних слідчих дій одному з фігурантів розслідування під час прослуховування телефону та завербувавши його з метою притягнення до відповідальності працівників НАБУ, – заявили в НАБУ.

Саме так журналісту «Слова і Діла» прокоментували ситуацію із затриманням 29 листопада агента НАБУ в прес-службі Бюро.

«ГПУ і СБУ незаконно втрутилися в спецоперацію НАБУ, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в ДМС. 29 листопада, під час документування одного з епізодів за участю першого заступника голови ДМС, оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ незаконно затримали детектива Бюро, який працював під прикриттям. За інформацією НАБУ, йому інкримінують провокацію хабара», – зазначили у відомстві.

Як наголошують у НАБУ, співробітник СБУ здійснював прослуховування телефонних номерів у рамках розслідування Бюро, в якому фігурувала перший заступник голови ДМС, і розкрив цю інформацію одному з об’єктів негласних слідчих дій. Також у Бюро зазначили, що СБУ завербували зазначеного фігуранта з метою незаконного тиску і кримінального переслідування працівників НАБУ.

«За інформацією НАБУ, наразі плануються затримання та арешти ще трьох детективів Бюро під прикриттям, керівника другого підрозділу детективів, а також керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – додали в відомстві.

У прес-службі НАБУ повідомили, що з вчорашнього дня на зв’язок не виходять семеро працівників Бюро, які виконували оперативне завдання з документування епізоду за участі першого заступника голови ДМС.

One Comment

Back to top button