Україна

Спецпредставник ЄС із прав людини відвідав Ірпінь та Бучу


ЄС докладе всіх зусиль, щоб винних у злочинах проти українців було притягнуто до відповідальності, заявив Гілмор.

 
Голова поліції Київської області Андрій Нєбитов і Спеціальний представник Європейського Союзу із прав людини Еймон Гілмор у неділю, 19 червня, відвідали постраждалі від російських окупантів міста Буча та Ірпінь. Про це повідомила прес-служба Нацполіції.
 
Зокрема, Гілмор оглянув зруйнований Ірпінський відділ поліції, Романівський міст та пошкоджені під час обстрілу агресорів об’єкти цивільної інфраструктури міста, а також “братську могилу” у Бучі.
 
“Увесь світ був шокований російською агресією в Україні, жорстокістю цих злочинів і Європейський Союз підтримує Україну. Ми докладемо всіх зусиль, щоб винних у цих злочинах було притягнуто до відповідальності. Україна – частина європейської сім’ї. Україна належить до Євросоюзу”, – сказав гість.
 
За даними прес-служби, візит Еймона Гілмора триватиме кілька днів. Спецпредставник ЄС із прав людини прибув до України, щоб особисто ознайомитися з наслідками порушень прав людини та злочинами, які вчинили військові РФ.
 

 
Нагадаємо, на гарячу лінію Офісу Уповноваженого Верховної Ради із прав людини надійшло 44 тисячі заяв про російські військові злочини, які стосуються 87 тисяч осіб.
 
У Раді Європи засудили РФ за порушення прав людини у Криму
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button