Україна

Соцмережі озвучили, за що РФ оголосила Арестовича у розшук


Соцмережі озвучили, за що РФ оголосила Арестовича у розшук

Арестовичу інкримінують “публічні заклики до тероризму з використанням ЗМІ” та “поширення фейків про ЗС РФ з використанням свого службового становища”.

Колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича було оголошено у федеральний розшук на території РФ. Телеграм-канал SHOTз посиланням на джерела озвучив, у чому саме його звинувачують.

Зазначається, що Арестовичу інкримінують дві статті КК РФ – “публічні заклики до тероризму з використанням ЗМІ” та “поширення фейків про ЗС РФ з використанням свого службового становища”.

“Фейком” росіяни називають те, що у квітні минулого року Арестович заявив у соцмережах, що по Краматорську було завдано удару російськими ракетами Іскандер.

Повідомляється, у травні цього року Арестовича було включено Росфінмоніторингом до переліку терористів та екстремістів. Минулого року за заклики до екстремізму на нього порушили кримінальні справи Генпрокуратура так званої “ДНР” та Білорусі.

Як пише ТГ-канал, Олексію Арестовичу загрожує до 17 років колонії у Росії.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що МВС Росії оголосило у розшук колишнього позаштатного радника Офісу президента України Олексія Арестовича.

Як повідомлялося, Арестович написав заяву та був звільнений з посади позаштатного радника Офісу президента України. Цьому передувало те, що він дав коментар з приводу ракетного удару росіян по Дніпру. Арестович тоді сказав, що це могла бути ракета української ППО, однак пізніше було доведено протилежне.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button