Україна

Соціологи з’ясували – чи довіряють українці вакцинам від COVID

23% українців довіряють якості американо-німецької вакцини Pfizer / BioNTech, свідчать дані соціологічного опитування компанії Research & Branding Group з 20 січня по 1 лютого 2021 року, повідомляє 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

У трійку вакцин-лідерів довіри також входять шведсько-британська AstraZeneca / Oxford і американська Moderna відповідно серед 16% і 12% опитаних.

Приблизно однакова кількість українців довіряють російській вакцині Sputnik V (9%) і американської Novavax (8%), а трьом китайським розробкам в цілому довіряє 3% опитаних.

У той же час опитування свідчить, що 44% респондентів не вірять у здатність системи охорони здоров’я України впоратися з вакцинацій населення. 35% вважають, що з вакцинацією українська медицина впорається лише частково. І тільки 20% позитивно оцінюють перспективи вакцинації в країні – відповідно кожен п’ятий громадянин. Що стосується глобального успіху вакцинації, то думки розділилися: 39% опитаних вважають, що масова вакцинація зможе повернути людство до нормального життя, тоді як протилежної точки зору дотримується 36% жителів України, не визначились чверть (25%).

 

 

 

 

Back to top button