Україна

Соціологи фіксують найнижчий рівень протестних настроїв в Україні

Тільки 17% українців готові протестувати

Восени протестні настрої у суспільстві були на найнижчому рівні за весь час проведення опитувань — 17 відсотків.

Про це заявили директор Фонду “Демократичні ініціативи” Ірина Бекешкіна та науковий директор фонду Олексій Гарань, – інформує 1NEWS.

“У щорічному опитуванні Інституту соціології протестні настрої в вересні були на найнижчому рівні за весь час проведення опитувань – десь відсотків 17 тих, хто готовий протестувати. Я вважаю, що ця цифра достатня, і навіть 10% достатньо. Але поки що це все були акції попереджувальні, тому що рішень (“нормандської четвірки” — ред.) немає. Якщо ж “червоні лінії” будуть перейдені, то це буде інше”, – вважає Бекешкіна.

На її думку, результати соціологічного дослідження “Шляхи досягнення миру на Донбасі: суспільні настрої, очікування, перестороги” підкріплюють позицію України у переговорному процесі.

Водночас Гарань повідомив, що згідно з результатами проведеного КМІСом опитування, де було чітке питання “Чи підтримуєте ви акції протесту “Ні капітуляції!”?”, негативно відповіли 41% громадян. “Це опитування показало, що 41% не підтримує, але 26% підтримує. 26% – це велика цифра, бо це активна частина населення”, – зазначив фахівець.

Джерело: Укрінформ

Back to top button