Україна

Сотні HIMARS Україні не потрібні – Пентагон


Сотні HIMARS Україні не потрібні - Пентагон

Україна отримала 16 американських ракетних систем HIMARS і має намір забезпечити переперебійне постачання боєприпасів для них.

 
Україні не потрібно постачати сотні систем HIMARS, необхідно забезпечити безперервне постачання боєприпасів до них. Про це заявив заступник голови Пентагону Колін Каль.
 

 
“Ми відправили 16 систем HIMARS, що, насправді, досить багато. Знову ж таки, це не ті системи, які, за нашими оцінками, потрібні сотнями, щоб зробити такий вплив. Це системи точного наведення для дуже конкретних типів цілей, і українці використовують їх саме так”, – сказав він.
 
Представник Пентагону нагадав, що по три схожі з HIMARS системи – M270 і MARS II – зобов’язалися надати Україні Нідерланди та Німеччина.
 
Каль підтвердив, що в новому пакеті військової допомоги США буде поставлено високоточні боєприпаси GMLRS для HIMARS, які вражають цілі на відстані 70 км. З їх допомогою ЗСУ вражають вузли командування та управління, центри забезпечення та логістики, ключові радарні системи.
 
Він зазначив, що точкові удари HIMARS змусили РФ відсунути тили углиб.
 
“За нашою оцінкою, українці непогано справляються з кількістю систем, і насправді, пріоритетом зараз є забезпечення безперервного потоку цих GMLRS. Те саме стосується гаубиць M777, де ми, дійсно, поставили дуже велику кількість систем. Як у союзників і партнерів, пріоритетним завданням наразі є забезпечення українців боєприпасами, щоб вони могли продовжувати боротьбу”, – додав Каль.
 
Нагадаємо, до оголошеного напередодні нового пакета американської військової допомоги входять десятки тисяч боєприпасів для HIMARS, протитанкові ракетні комплекси Javelin, мінометні системи та інше озброєння.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button