Україна

Сьогодні відбудеться зустріч у форматі Рамштайн


Сьогодні відбудеться зустріч у форматі Рамштайн

За два дні до Рамштайну у Київ прибув глава Міноборони США Ллойд Остін. У Пентагоні повідомили, що мета його візиту – обговорити з українським керівництвом забезпечення ЗСУ на зимовий період.

У середу, 22 листопада відбудеться нова зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн. Про це у вівторок, 21 листопада нагадав начальник Управління преси та інформації Міністерства оборони Ілларіон Павлюк.

Акцент зустрічі буде на підготовці до зими. Зокрема союзники обговорять необхідність поставок систем ППО, артилерії та боєприпасів.

У дистанційному форматі засідання візьмуть участь представники понад пів сотні країн.

Це буде вже 17 зустріч союзників України у боротьбі з військовою агресією Росії.

Попереднє засідання Рамштайн-16 відбулося у жовтні. За його підсумками США, Велика Британія, Фінляндія, Норвегія, Канада та інші країни оголосили про надання нової допомоги Україні.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров у понеділок, 20 листопада, зустрілися з главою Пентагону Ллойдом Остіном та командувачем ЗС США в Європі Крістофером Каволі. Обговорювалися потреби ЗСУ та необхідні технологічні рішення.

До Києва перед засіданням у форматі Рамштайн прибув голова Пентагону Ллойд Остін, а вже на наступний день – міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button