Події

У Херсоні викрито священника УПЦ (МП), який торгував зброєю та боєприпасами З…

У Херсоні викрито священника УПЦ (МП), який торгував зброєю та боєприпасами

????За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру священнику однієї із місцевих церков УПЦ (МП) у придбанні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний у вересні 2023 року продав два зенітно-ракетні комплекси «Ігла», призначені для ураження повітряних цілей, а також три порохових заряди до ручного протитанкового гранатомета. За це він отримав 3 тис доларів США.

????Також правоохоронці встановили місцезнаходження ще двох схронів зі зброєю і боєприпасами. Вони розміщувалися у підвалі багатоповерхового житлового будинку та на земельній ділянці, що належить чоловіку.

????Серед виявленого – кулемет, автомат АК-74, порохові заряди, гранати, набої з магазинами різного калібру, штик-ножі.
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 214 тис грн.

????Слідчі дії тривають, перевіряється його причетність до вчинення інших аналогічних злочинів.

????Досудове розслідування – Херсонське РУП ГУ Нацполіції в Херсонській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Херсонській області.

Back to top button