Світ

У Білорусі заявили про навчання авіації зі “спеціальними боєприпасами”

У Білорусі заявили про навчання авіації зі спеціальними боєприпасами

Фото: Aviationphotos.net

Пілот літака Су-25 використовує словосполучення “спеціальні боєприпаси”

Андрій Цаплієнко наголошує, що під терміном “спеціальні” слід розуміти саме ядерні боєприпаси.

 

Білорусь продовжує проводити військові навчання на своїй території. Тепер вони проходять із застосуванням авіації “спеціальних боєприпасів”. Про це повідомляє міноборони Білорусі на своєму Telegram-каналі у п’ятницю, 14 квітня.

 

Білоруське відомство стверджує, що вони завершили додаткову підготовку льотного та інженерно-технічного складу військово-повітряних сил на винищувачах Су-25. Тренування проводили інструктори з Росії.

 

У міністерстві додали, що тренування дозволили “не тільки покращити практичні навички льотного складу, а й освоїти нові способи застосування сучасних авіаційних засобів ураження, у тому числі і спеціальних боєприпасів”.

 

Міноборони також запевнило, що отримані знання та вміння білоруські війська нібито “застосують для забезпечення військової безпеки Союзної держави”.

 

Український військовий кореспондент Андрій Цаплієнко зазначив, що “спеціальні” – це евфемізм до слова “ядерні”. Він також виклав у Telegram відео, де білоруський пілот літака Су-25 вживає це словосполучення – “спеціальні боєприпаси”.

 

“Раніше російська сторона заявляла, що незабаром переобладнає білоруські Су-25 під використання ядерної зброї”, – додав журналіст.

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button