Україна

Блокада кордону: Зеленський пообіцяв швидкі кроки


Блокада кордону: Зеленський пообіцяв швидкі кроки

Лібералізація торгівлі з Євросоюзом має тривати, зазначив президент. Він подякував Єврокомісії за її чітку позицію.

Президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду, одним з головних питань якої стало блокування кордону польськими фермерами. Про це глава держави повідомив у Telegram у вівторок, 21 лютого.

“З урядовцями – віцепрем’єркою Ольгою Стефанішиною, міністрами Дмитром Кулебою, Олександром Кубраковим, Миколою Сольським – детально розібрали ситуацію та визначили наші наступні кроки. Вони будуть дуже швидко”, – написав він.

Зеленський переконаний, що лібералізація торгівлі з Євросоюзом має тривати. Він висловив вдячність Єврокомісії за її чітку позицію.

“Має бути міцною і наша єдність заради спільної безпеки й безпеки всіх країн, яким загрожує російська агресія. Ситуативні інтереси не мають права її похитнути”, – зазначив президент.

Також глава держави заслухав доповіді військових щодо ситуації на фронті.

“Детальна доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо постачання: боєприпаси, зброя, системи РЕБ, дрони. Детальна доповідь Головкома Олександра Сирського щодо ситуації по напрямках. Зведення ГУР МО та Служби зовнішньої розвідки”, – розповів Зеленський.

На нараді обговорювалася і ситуація в регіонах України: ліквідація наслідків російських ударів, допомога людям, подальша розбудова багаторівневого захисту критичних об’єктів у прифронтових та прикордонних областях.

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери влаштували масову акцію протесту і перекрили шість пунктів пропуску на кордоні з Україною. Також стало відомо, що акцію збираються продовжити до квітня.

Головні вимоги протестувальників – заборона імпорту української агропродукції, а також відмова від “зеленого курсу” ЄС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button