Україна

МЗС розшукало українця, якому відмовили у посадці на літак


МЗС розшукало українця, якому відмовили у посадці на літак

Український консул в Ізраїлі допоміг чоловіку сісти на рейс. Водночас у відомстві наголосили, що він не є ветераном ЗСУ.

Міністерство закордонних справ розшукало українця, якому відмовили в посадці на літак в аеропорту Тель-Авіва кілька днів тому. Про це 11 липня повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

“Сьогодні український консул в Ізраїлі допоміг Олександру сісти на рейс до Європи, звідки він вирушить до своїх рідних в Україні. Важлива інформація: наш громадянин ніколи не служив в лавах ЗСУ та не є ветераном. Інвалідність він отримав внаслідок ДТП багато років тому. Але він є українським громадянином, тому для нас було обов’язком надати йому допомогу”, – наголосив представник міністерства.

Ніколенко додав, що незважаючи на офіційні вибачення авіакомпанії, права українського громадянина були порушені.

“Очікуємо завершення службового розслідування, притягнення винних до відповідальності та виконання авіаперевізником зобов’язань перед пасажиром. Триматимемо це питання на контролі”, – зазначив він.

Нагадаємо, днями у ЗМІ з’явилася інформація про те, що працівники угорської авіакомпанії Wizz Air в аеропорту Тель-Авіва примусово висадили з літака “українського ветерана” з ампутованою ногою.

На повідомлення звернули увагу у МЗС і пообіцяли розібратися в ситуації.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button