Світ

У Нідерландах засудили росіянина за обхід санкцій

У Нідерландах засудили росіянина за обхід санкцій

Нідерландський суд дійшов висновку, що підприємець навмисно намагався обійти санкції ЄС

Суд установив, що російський підприємець зумисне порушував протягом семи місяців заборону на експорт мікрочипів в РФ.

Суд у Нідерландах присудив російському підприємцю півтора року в’язниці та 200 тисяч євро штрафу за постачання в Росію мікросхем в обхід санкцій. Про це повідомляє нідерландське медіа NOS у вівторок, 30 жовтня.

Росіянина затримали минулого року в селі Горссель у нідерландській провінції Гелдерланд після того, як служба фінансових розслідувань Нідерландів зацікавилась підозрілими транзакціями на його рахунку.

Чоловік до цього шість років займався торгівлею мікрочипами й дронами, протягом семи місяців відправляв ці товари в Росію, що порушувало санкційний режим Європейського Союзу.

Зловмисник намагався обійти санкції через фіктивні компанії на Мальдівах, які використовувались для імпорту електроніки до російських збройних та оборонних компаній.

Нідерландський суд дійшов висновку, що підприємець навмисно намагався обійти санкції ЄС, чим завдав “серйозної шкоди у серйозний спосіб” механізму, покликаному відрізати Росію від критично важливих технологій для оборонної промисловості.

“Після оголошення санкцій “бізнес-модель” відповідача, по суті, полягала в ухилянні від санкцій”, – йдеться у вироку.

Нагадаємо, влада США запросила судовий дозвіл на конфіскацію яхти, що належить російському мільярдеру Сулейману Керімову. 

США покарали порушників межі цін на нафту з Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button