Україна

Смартфон пенсіонерам – у Чернівцях відкрили курси комп’ютерної грамотності – 1News


Укрінформ

Волонтери розповідають пенсіонерам як користуватися мобільним телефоном, соцмережами та інтернетом

У Чернівцях відкрили безкоштовні курси комп’ютерної грамотності, де пенсіонерів навчають як користуватися гаджетами, соцмережами та інтернетом. Про це заявила директор комунального центру соцобслуговування “Турбота” Ірина Давня, розповідає “Укрінформ”.

“Цей напрямок, розвиток комп’ютерної грамотності, – один із найбільш популярних серед наших підопічних. Бо сучасний світ неможливо уявити без електронних адрес, гаджетів і спілкування в інтернеті. Наразі вже більше десяти людей старшого віку виявили бажання і відвідують наші курси. Цей напрямок є безкоштовним, а при потребі можна буде сформувати додаткові групи”, – сказала Ірина Давня.

Заняття відбуваються тричі на тиждень по одній годині. 

Зараз ми маємо дві групи, одні – початківці, інші – трохи уже щось вміють. Це прорив. Раніше і мишка була чимось недосяжним, тепер дуже спокійно сприймається. Немає страху у них більше, вони знають як поводитись, коли щось закрилось, зникло, переключилось. Паніка зникла”, – йдеться у повідомленні.

Курс розрахований на три-чотири місяці.

1News за темою: “Бабусяфон”, “єБабуся” чи “єСмартфон”: Що відомо про нову ініціативу Зеленського

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що запис на отримання смартфонів для вакцинованих від коронавірусу пенсіонерів розпочнеться у квітні 2022 року.

Наразі невідомо, коли видаватимуть гаджети, отримання смартфонів, залежить від виготовлення самих пристроїв.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button