Україна

Служба безпеки знищила “очі” російської ППО


Служба безпеки знищила очі російської ППО

Бійці Служби безпеки, які працюють на гарячих напрямках фронту у Запорізькій області, вистежили і скоригували вогонь по ворожій РЛС дальнього виявлення 39Н6 Каста-2Е2.

Військові контррозвідники СБУ у співпраці із ЗСУ знищили російську РЛС Каста на Запоріжжі. Про це в середу, 14 серпня, повідомила пресслужба СБУ.

“Бійці Служби безпеки, які працюють на гарячих напрямках фронту у Запорізькій області, вистежили і скоригували вогонь по ворожій РЛС дальнього виявлення 39Н6 Каста-2Е2. Її вартість залежно від комплектації стартує від 60 млн доларів. Фактично ця радіолокаційна станція була “очима” російської ППО, яка контролювала наш повітряний простір. Ворог ховав її в тилу, ретельно маскував і часто передислоковував”, – йдеться в повідомленні.

Завдання було складним, але контррозвідники з ним упоралися.

“Військові контррозвідники із 13 Головного управління СБУ полюють саме за такими рідкісними цілями. Тож і цього разу змогли вистежити РЛС і навести на неї вогонь на знищення”, – додають у СБУ.

Служба безпеки подякувала українцям, які допомогли зібрати гроші для прибдання комплекту техніки для розвідки та вистежування ворожих РЛС.

“З початку повномасштабної війни різні підрозділи Служби безпеки загалом уразили на лінії фронту вже 166 засобів російської ППО і 446 радіоелектронної боротьби, а також радіоелектронної та радіотехнічної розвідки. Дякуємо кожному українцю, хто долучається і допомагає нашим захисникам! Разом переможемо!” – йдеться далі в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що СБУ підбила російський вертоліт Мі-28 над Курською областю. Пізніше з’явилося повідомлення, що СБУ збила дроном другий вертоліт на Курщині.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button