Україна

Служба безпеки знайшла російське громадянство у глави ВККС – ЗМІ


Служба безпеки знайшла російське громадянство у глави ВККС - ЗМІ

Голова ВКСС Роман Ігнатов заявив журналістам, що готує брифінг, де планує відповісти на усі питання.

Голова Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) Роман Ігнатов має російське громадянство. Про це йшлося в листі від Служби безпеки, повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на джерела видання у ВККС та ВРП.

Раніше Ігнатов спростовував інформацію про наявність паспорта Росії.

Пізніше у ВККС офіційно підтвердили, що “ознайомилися з відомостями, які надійшли від компетентних органів”, а також повідомили, що звернулися із запитами щодо невідкладного підтвердження або спростування інформації про можливу наявність російського громадянства у голови Комісії.

“У зв’язку з появою у публічному просторі інформації про можливу наявність у голови Комісії громадянства РФ, а також за наслідками ознайомлення зі змістом відомостей, які надійшли від компетентних органів, Комісія вважає за необхідне звернутися з відповідними запитами щодо невідкладного отримання підтвердження або спростування оприлюдненої інформації.

З метою забезпечення відкритості процесу Комісією ухвалено рішення про залучення представників громадськості. За наслідками аналізу отриманих документів Комісією невідкладно буде ухвалено рішення”, – йдеться в повідомленні.

Комісія наголосила, що займає “принципову позицію щодо неприпустимості громадянства інших, окрім України, держав”, зокрема країни-агресора, у суддів та членів органів суддівського врядування.

У свою чергу Роман Ігнатов у коментарі виданню повідомив, що готує брифінг, де планує відповісти на всі питання.

“Це провокація на державному рівні. Їм не потрібні принципові і чесні”, – стверджує чиновник. 

Як ми вже писали, колишній гендиректор Запорізької АЕС, якого призначили на посаду за тиждень до її окупації російськими військами, а нині головний інженер на ЗАЕС Ігор Мурашов має громадянство РФ з 2014 року.

Зеленський прокоментував питання множинного громадянства

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button