Україна

«Слуги народу» урізали суму субсидій на 2 млрд гривень, – Гончаренко

Бюджетний комітет підтримав зміни до Держбюджету (законопроект 3991), який передбачає зменшення субсидій на оплату житлово-комунального господарства на 2 млрд 159 млн гривень. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко.

За його інформацією, ці гроші підуть на Державне бюро розслідувань, Міністерство Юстиції, обласні державні адміністрації, Міністерство Енергетики та на будівництво доріг.

«А тепер слідкуйте за руками – з вересня вартість газу зросла на 45% і він буде дорожчати. Але замість того, щоб збільшити субсидії і допомогти малозабезпеченим громадянам, Слуги забирають гроші у бідних і відправляють на ДБР», – пише народний депутат.

Також він висловив свою думку, що на дороги можна було б взяти кошти з інших джерел, провівши зокрема аудит роботи державних органів.

«Ну і щодо доріг, бюджет НАБУ – 1 мільярд гривень на рік. НАБУ зловив корупціонерів на 14 тисяч гривень. Ось вам і відповідь, а звідки взяти гроші на ремонт доріг. Не з субсидій людей, а з некомпетентних і неефективних органів, які покриває Зеленський», – вважає Гончаренко.

Back to top button