Україна

“Слуги народу” оголосили бойкот телеканалам Ахметова

У партії переглянуть це рішення, "коли олігарх дозволить редакціям та журналістам повернутись до роботи за загальноприйнятими стандартами журналістики"

Партія “Слуга народу” бойкотуватиме телеканали “Україна” та “Україна 24”, які належать до медіахолдингу Ріната Ахметова “Медіа Група Україна”.

Про таке рішення політсили повідомила речниця “Слуги народу” Юлія Палійчук, – інформує 1News.

У партії вважають, що протягом останніх місяців телеканали перетворилися “на відверто пропагандистські “ДТЕК-24” і “Олігарх”.

“Якщо власник вважає вигідним для себе таке спотворення журналістики, щоб на його каналах відбувались тільки проплачені або зманіпульовані у корпоративних інтересах ДТЕК дискусії, то збалансована участь будь-яких незалежних від олігарха політиків там просто неможлива”, – зазначається у заяві.

Палійчук також зазначила, що “системне та навмисне розповсюдження фейків на вказаних телеканалах, публічні безпідставні образи тих, хто заважає олігарху, відверті маніпуляції, ненадання права на відповідь і є яскравими проявами тієї олігархічної системи, з якою бореться команда президента”.

У “Слузі народу” певні, що антиолігархічний закон “нарешті позбавить таких надмірно впливових осіб можливості скуповувати політиків”, а також вигоди від тиску на редакції та журналістів.

Палійчук зазначила, що у партії переглянуть це рішення, “коли олігарх дозволить редакціям та журналістам повернутись до роботи за загальноприйнятими стандартами журналістики”.

Водночас вона додала, що політсила абсолютно відкрита для будь-яких ЗМІ, які “працюють незалежно, збалансовано та заради об’єктивного інформування суспільства”.

У медіахолдингу “Медіа Група Україна” своєю чергою назвали бойкот “слуг народу” реакцією на програму “Свобода слова із Савіком Шустером” про спецоперацію українських спецслужб із затримання найманців російської приватної військової компанії “Вагнер”.

За словами члена наглядової ради холдингу Дмитра Бєлянського, медіагрупа працює “у суворій відповідності до інтересів суспільства, суворо дотримуючись стандартів журналістики та принципів свободи слова”, а Рінат Ахметов ніколи не втручався і не втручається у редакційну політику телеканалів.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button