Україна

«Слуга народу» пообіцяв «маякнути», коли можна буде щепитися вакциною Pfizer (фото)

Народний депутат від «Суги народу», в минулому завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії в медичному центрі «Борис» Максим Перебийніс під час засідання Верховної Ради консультує з питань вакцинації.

Як зафіксував кореспондент 1News 2 червня, Максиму Перебийносу надійшло повідомлення ймовірно від лікаря-рентгенолога клініки «Борис» Катерини Зарицької. Вона питає у нардепа, чи не підкаже він, де можна зробити щеплення від коронавірусу вакцинами Moderna та Pfizer.

«Якщо не важко, натякніть, будь ласка», – пише жінка.

Нардеп Перебийніс відповідає їй, що «поки сам не знає». І тут же зауважує, що як тільки буде щось відомо, він «маякне».

В той же час депутат від «Слуги народу» запитує у лікарки, чому вона не розглядає вакцини від AstraZeneca та CoronaVac, якими зараз вакцинують в Україні. Однак, відповіді на це питання зафіксувати не вдалося.

Нагадаємо, напочатку кампанії по вакцинації від коронавірусу українцям пропонувати вакцину Covishild – індійський аналог європейської вакцини AstraZeneca. Зараз же українців щеплюють китайською CoronaVac, яку нещодавно схвалили в Європі.

В той же час закуплені та отримані в рамках програми Covax вакцини Pfizer мають використати для щеплення маломобільних людей похилого віку та освітян.

Back to top button