Україна

«Слуга народу» планує виключити депутата Шевченка з фракції, а з Тищенка стягнути штраф

«Слуга Народу» 22 квітня провела онлайн-засідання фракції, на якому зокрема було заслухали пояснення депутата Євгенія Шевченка щодо мотивів його поїздки до Білорусі та зустрічі з Олександром Лукашенком, а також обговорено ситуацію зі святкування дня народження дружини Миколи Тищенка, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення прес-служби партії.

«Євгенія Шевченка не делегували ні «Слуга Народу», ні Міністерство закордонних справ чи Офіс Президента України на проведення будь-яких перемовин з офіційними особами Білорусі. Під час засідання фракції прийнято рішення провести голосування через збір підписів щодо подальшої участі депутата у складі фракції «Слуга Народу» в парламенті», – говориться у повідомленні.

Нагадаємо, 20 квітня Шевченко їздив у Мінськ на зустріч з Олександром Лукашенком. Під час зустрічі він заявив, що завжди мріям про знайомство.

Депутати також дійшли згоди, що Микола Тищенко має сплатити максимальний штраф, передбачений законодавством. Остаточне рішення щодо нього визначить Політична рада партії. Мається на увазі штраф через порушення карантинних норм під час святкування Дня народження дружини Тищенка у готелі Fairmont.

Крім того, депутати заслухали доповідь кандидата на посаду міністра енергетики Германа Галущенка. Планується збір підписних листів для проведення позачергового засідання Верховної Ради, де Галущенко виступить перед народними обранцями, а питання про його призначення винесуть на голосування в залі.

Back to top button