Україна

«Слуга народу» може провести праймеріз серед кандидатів у мери Києва

У партії «Слуга народу» думають провести праймеріз на висунення кандидата в мери Києва. Зокрема, як повідомив у своєму Телеграм-каналі депутат від «Слуги народу» Олександр Качура, він з колегами підписав відповідне звернення до президента Володимира Зеленського.

«З колегами по фракції підписали звернення до лідера нашої партії, президента Володимира Зеленського. З проханням провести внутрішній праймеріз на висунення кандидата в мери Києва максимально відкрито і прозоро», – зазначив парламентарій.

Також він оприлюднив підписні листи, в яких видно прізвища та підписи депутатів, які ініцювали таке звернення до Зеленського.

Серед них можна помітити і підписи Олександра Дубінського та Олександра Ткаченка, прізвища яких називають в якості можливих кандидатів на посаду міського голови Києва.

Нагадаємо, згідно з останнім соціологічними опитуваннями найбільший рейтинг серед можливих кандидатів на посаду голови столиці має чинний мер Віталій Кличко.

Праймеріз – або попередні вибори — тип голосування, в якому обирається один кандидат від партії. Зміст «праймеріз» полягає в тому, щоб кандидати від однієї партії не відбирали один в одного голоси на основних виборах, оскільки їх електорат як правило близький.

Back to top button