Україна

“Слуга народу” купив телеканал

Олексій Ковальов став власником "4 каналу"

Депутат Верховної Ради України з фракції провладної партії “Слуга народу” Олексій Ковальов купив у політика та медіаменеджера Дмитра Добродомова телевізійний “4 канал”.

Про це інформує 1News.

“Наша родина вирішила придбати телеканал і зробити його ще якіснішим, потужнішим та популярнішим. Маю плани на швидкий розвиток, а репутація та професійність команди плюс нові додаткові можливості забезпечать “4 каналу” можливість дуже швидко стати одним із лідерів серед інформаційних каналів”, – написав Ковальов на своїй сторінці у Facebook.

За словами депутата, під час знайомства з колективом, він підписав редакційну угоду, згідно з якою “проукраїнський вектор та незалежна редакційна політика каналу будуть збережені”.

“4 канал”, на мій погляд, єдиний серед приватних мовників в Україні, який рівновіддалений від усіх політичних та олігархічних груп. Переконаний, подібних медіа дуже бракує в Україні, адже телеканали, що обслуговують виключно власних господарів, завдають значної шкоди Україні та українському народу”, – написав Ковальов.

Лідер політичної партії “Громадський рух “Народний контроль” Добродомов став співвласником та директором “4 каналу” в лютому 2021 року. Решта 50 відсотків компанії належали члену політичної ради партії “Громадський рух “Народний контроль” Андрієві Мисику.

Водночас сторони не повідомили про вартість угоди з купівлі телеканалу. За даними аналітичної системи перевірки компаній YouControl, Ковальов володіє 100 відсотками компанії “ТРК Інтеррадіо”, якій належить ліцензія “4 каналу”.

Депутат вніс до статутного фонду майже 4,4 мільйона гривень.

Водночас кінцевими бенефіціарними власниками “ТРК Інтеррадіо” вказані Іван і Наталія Ковальови, ймовірно, батьки нардепа.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button