Україна
Гаряча новина

«Слуга народу» ініціює відкликання Разумкова з посади спікера: розпочався збір підписів

Лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія висунув пропозицію відкликати Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради. Відповідний лист-звернення опублікував на своїй сторінці у Facebook сам Разумков, повідомляє 1News.

фото 1News

«Очікувано, колеги прийшли за підписними листами про відкликання мене з посади Голови Верховної Ради України. Відповідну пропозицію подав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Одразу розписав документ на Апарат Верховної Ради України.  Як і обіцяв, зволікати з процесом не буду. Сьогодні колеги отримають підписні листи. Продуктивної роботи у Трускавці!)», – написав він.

В листі Арахамія пише, що відповідно до Регламенту Голова Верховної Ради може бути відкликаний в будь-який час з посади на його прохання, а також у зв’язку з незадовільною його роботою на цій посаді, в тому числі у разі відсторонення від ведення пленарних засідань три і більше разів протягом однієї чергової сесії Верховної Ради, або через інші обставини, що унеможливлюють виконання ним своїх обов’язків.

Ахарамія додає, що дострокове припинення депутатських повноважень Головою Верховної Ради має наслідком припинення його повноважень як Голови ВР.

Пропозиції про відкликання можуть вноситись не менш як однією третиною народних депутатів від конституційного складу (150 депутатів) за їх підписами.

«З огляду на вищенаведене, прошу вас дати доручення відповідним структурним підрозділам Апарату Верховної ради видати підписні листи для збору підписів народним депутатів під пропозицією про відкликання Голови Верховної Ради Разумкова Д.О.», – підсумовується в листі голови фракції «Слуга народу».

Оновлено об 11:43: Речниця “Слуги народу” Юлія Палійчук в своєму Телеграм-каналі повідомила, що на засіданнях фракції тема відкликання з посади керівництва парламенту не порушувалась.

“Разом з тим, нагадую, що в ходу виїзного засідання у Трускавці заплановане обговорення кадрових питань у виконавчій та законодавчій гілках влади”, –  зазначила вона.

В той же час стосовно направлення листа за підписом Арахамії з проханням надати відповідні підписні листи, то, як зазначила Палійчук, це право народного депутата, передбачене законом і ним може скористатись кожен нардеп.

Нагадаємо, Дмитро Разумков був одним з лідерів передвиборчої кампанії Володимира Зеленського на виборах Президента. Також він очолював партію “Слуга народу” до отримання посади Голови Верховної Ради.

Зараз Разумков позафракційний.

Back to top button