Україна

Словенська компанія передала Україні партію розвіддронів – ЗМІ


Словенська компанія передала Україні партію розвіддронів - ЗМІ

Безпілотник Bramor C4EYE повністю виготовляється і збирається в Словенії компанією C-Astral.

Словенський виробник безпілотників C-Astral нещодавно передав Україні партію розвідувальних БПЛА Bramor C4EYE. Про це повідомляє Defense News.

Зазначається, що пілот Bramor з компанії C-Astral Єрней Модерц на симпозіумі GSOF, який проходив 24-26 жовтня в Брно, розповів, що цей безпілотник “справді використовується українцями і вже деякий час”.

“У нас є деякі канали комунікації з військами, і ми використовуємо їх для отримання зворотного зв’язку і внесення відповідних удосконалень”, – зазначив він.

Модерц не повідомив, коли і скільки безпілотників прибули в Україну, але сказав, що це відбулося відносно недавно і постачання включало кілька систем.

Чи компанія самостійно відправила БПЛА, чи Міністерство оборони Словенії надало безпілотники з власних запасів – невідомо, адже у Мінооборони країни відмовились від коментарів.


Безпілотник Bramor C4EYE повністю виготовляється і збирається в Словенії компанією C-Astral. Це неозброєний літальний апарат, призначений в першу чергу для розвідувальних і спостережних місій, а також для супроводу конвоїв. Система має максимальну тригодинну автономність і може діяти на відстані до 40 кілометрів.

Нагадаємо, міністр оборони Словенії озвучив кількість бронетехніки, переданої Україні.

Раніше ЗМІ писали, що Словенія таємно переправила в Україну 20 БТР.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button