Україна

Скорочення постачання газу з Росії – Євросоюз впорається, заявила голова ЄК – 1News

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн


Фото з відкритих джерел

ЄС веде переговори про можливість постачання зрідженого та природного газу зі США, Катару, Єгипту, Азербайджану, Нігерії та Південної Кореї

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європейський Союз зможе впоратися у разі обмеження постачання газу з Росії. Про це повідомляє Reuters.

“Наші моделі на випадок часткового порушення або подальшого скорочення постачання газу “Газпромом” тепер засвідчують, що ми перебуваємо скоріше в безпечній ситуації”, – заявила фон дер Ляєн.

За її словами, ЄС веде переговори про можливість постачання зрідженого та природного газу зі США, Катару, Єгипту, Азербайджану, Нігерії та Південної Кореї. 

“Ми також поговорили з великими постачальниками ЗПГ, щоб дізнатися, чи можемо ми змінити контракти на користь ЄС”, – сказала голова Єврокомісії, додавши, що Японія готова це зробити.

1News за темою: США обговорили постачання газу в Євросоюз у разі вторгнення РФ в Україну, – Reuters

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати та Європейський Союз докладатимуть спільних зусиль для диверсифікації енергопостачання в країни Європи та прискорення переходу на відновлювальні джерела енергетики на тлі російської агресії. Про це йшлося в Спільній заяві президентів США і Європейської комісії щодо двосторонньої взаємодії з питань енергетичної безпеки.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button