Україна

Скільки українці платитимуть за газ у вересні

Річні базові ціни на газ у вересні залишаються стабільними та значно вигіднішими за місячні тарифні плани четвертий місяць поспіль, повідомляє 1NEWS з посиланням на УНН.

Газопостачальні компанії опублікували вересневі цінники на “блакитне паливо” для побутових споживачів (населення). Як і раніше, залежно від компанії, річна, фіксована ціна “блакитного палива” у вересні коливатиметься від 7,80 до 13,50 грн за кубометр.

Найнижчі ціни запропонували Агросинтез Трейдінг (7,80 грн за кубометр), Евода Трейд КП Луцькводоканал (7,88 грн за кубометр), Черкасигаз Збут і Уманьгаз Збут (7,89 грн за кубометр), а також ГК Нафтогаз України (7,96 грн за кубометр).

Найвищі ж цінники на газ — 13,5 грн за куб — встановили Чернівецька обласна енергопостачальна компанія, Житомирська обласна енергопостачальна компанія та Херсонська обласна енергопостачальна компанія.

Проте загалом більшість компаній встановила ціни до 9 грн за кубометр.

Ціни на світло

Кабінет міністрів України ухвалив рішення не змінювати з 1 вересня 2021 року тариф на електроенергію для населення і залишити його без змін на рівні 1,68 гривні за 1кВт·год. Це буде останній місяць з одним фіксованим тарифом для всього населення України.

Відповідно до постанови КМУ від від 11 серпня 2021 р. № 859 встановлено нові тарифи на електричну енергію для побутових споживачів, які вступлять в дію з 1 жовтня 2021 року і діятимуть по 30 квітня 2022 р. включно:

  • до 250 кВт·год на місяць (включно) ціна становитиме 1,44 грн за 1 кВт·год (з урахуванням податку на додану вартість);
  • при споживанні понад 250 кВт·год на місяць ціна становитиме 1,68 грн за 1 кВт·год (з урахуванням податку на додану вартість) за обсяг споживання понад 250 кВт·год.

 

 

 

 

 

Back to top button