Україна

Скільки грошей має, де проживає і на чому їздить новий голова Нацбанку Кирило Шевченко

Декларація головного банкіра України оприлюднена на сайті НАЗК

Новопризначений голова Національного банку України Кирило Шевченко подав декларацію про доходи за 2019 рік, де вказав мільйонні доходи від роботи в “Укргазбанку”, скільки в нього грошей на рахунках і яке житло має банкір.

Декларація головного банкіра України оприлюднена на сайті НАЗК, інформує 1NEWS.

Згідно документу, Кирило Шевченко за місцем проживання зареєстрований у квартирі площею 72 кв. м у Києві вартістю біля 11,5 тис. грн. Власником цієї нерухомості вказана Валентина Аліпова. Новообраний голова НБУ вказав, що разом з дружиною Юлією Шевченко безоплатно проживає в іншому домоволодінні у Києві площею 280,2 кв. м вартістю 963 тис. грн. Ця нерухомість також належить Валентині Аліповій. При цьому подружжя Шевченків мають спільну власність – квартиру у Києві площею 304,6 кв. м і вартістю 3,5 млн грн.

Окрім житла, Кирило Шевченко з дружиною безоплатно користуються земельними ділянками площею 2500 кв. м та 308 кв. м, які розташовані у Києво-Святошинському районі Києва. Їх вартість понад 287,5 тис. грн і майже 35,5 тис. грн відповідно, а належить земля знов-таки Валентині Аліповій. У власності дружини голови НБУ є земельна ділянка, розташована неподалік Феодосії у нині окупованому Криму площею 1200 кв. м і деклараційною вартістю 61,2 тис. грн.

До свого призначення на пост голови НБУ Кирило Шевченко на посаді голови правління “Укргазбанку” за 2019 рік заробив 14,5 млн грн. Його дружина, працюючи у ПП “Страхова компанія Універсальний Поліс”, задекларувала 89 тис. грн зарплати за минулий рік.

У 2019 році Шевченко отримав 13,3 млн грн доходу від відчуження нерухомого майна, а також задекларував 214,2 тис. грн “додаткового блага” від “Укргазбанку”, 173,4 тис. грн і 400 грн профспілкових виплат від цього ж банку, і подарунок у негрошовій формі від банку на 1357 грн. Додаткові доходи Кирила Шевченко – 426 тис. грн процентів, отриманих в “Укргазбанку”, а також страхові виплати від ПАТ “Страхова компанія АСКО-Донбас Північний” на суму біля 31,5 тис. грн та виплата у біля 8 тис. грн від ТОВ “Проспектс Україна”.

В якості грошових активів банкір має 21 рахунок в “Укргазбанку”, де більш ніж 869,7 тис. грн і 167 тис євро. На рахунках його дружини у “Приватбанку” задекларовані 3498 грн.

Очільник НБУ володіє автомобілем Peugeout Partner 2016 року випуску, яким користується дружина. Подружжя Шевченків також користуються на правах відповідального зберігання автомобілями Mercedes-Benz G 500 2012 року випуску, який належить Дмитру Кучеру, і Land Rover Range Rover 2013 року випуску, власником якого є Катерина Шевченко. У спільній власності Кирила і Юлії Шевченків два машиномісця у Києві площею 12,6 та 13 кв. м.

Серед цінного рухомого майна банкір з дружиною задекларували телевізор марки Loewe. Шевченко також вказав, що має фінансові зобов’язання, бо став поручителем дружини у кредиті на квартиру в “Кристалбанку” на суму 900 тис грн.

Джерело: УНН
Back to top button